Sélectionnez votre pays ou région

Vous êtes maintenant en France (Français)
Accueil / À propos d'Arjo / Investors / Newsroom / Arjo stärker sina positioner inom diagnostik och uthyrning genom två europeiska förvärv
The share Arjo B 26 sept. 2024 17:29 3,85 EUR (+0,28%)
❮ Actualités

Arjo stärker sina positioner inom diagnostik och uthyrning genom två europeiska förvärv

Medicinteknikbolaget Arjo har tecknat avtal om att förvärva franska Tech Med, en av koncernens befintliga distributörer inom diagnostik, samt det tyska bolaget GerroMed, som tillhandahåller uthyrningslösningar inom trycksårsprevention.

”Med de här två mindre förvärven tar vi ett första steg mot en mer aktiv förvärvsagenda och stärker våra marknadspositioner i Tyskland respektive Frankrike ytterligare, samtidigt som vi kan dra nytta av positiva synergier framåt”, säger Joacim Lindoff, VD och koncernchef på Arjo. 

Tech Med är en fransk distributör av diagnostiklösningar, med vilken Arjo haft ett välfungerande samarbete i över 20 år. Bolaget har kunder över hela landet och omsatte cirka 25 Mkr under 2023.

”Frankrike är idag vår största distributionsmarknad inom diagnostik med stor potential framöver. Tech Med ger oss möjlighet att expandera vår marknadsnärvaro ytterligare”, säger Gang Zhang, Managing Director för Arjos globala diagnostikverksamhet.

Slutförandet av förvärvet av Tech Med är föremål för sedvanliga godkännanden från myndigheter som förväntas under det fjärde kvartalet 2024.

I tillägg har Arjo förvärvat GerroMed, ett tyskt bolag specialiserat på uthyrning inom trycksårsprevention. Förvärvet stärker Arjos positioner inom uthyrning i Tyskland och förväntas bidra med positiva synergier framåt. GerroMeds omsättning uppgick till ca 30 Mkr 2023.

”Vi har en stark uthyrningsverksamhet i Tyskland och ser en positiv trend som förväntas fortsätta. Genom förvärvet av GerroMed ökar vi vår kundbas ytterligare samtidigt som vi kan bedriva en än mer effektiv uthyrningsverksamhet på den tyska marknaden”, säger Andreas Aerni, Managing Director för Arjo i Tyskland, Österrike och Schweiz. 

Förvärven väntas bidra till positiva synergier från 2025 och framåt, men bedöms inte ha någon betydande påverkan på koncernens finansiella utveckling och resultat per aktie under 2024. Köpeskillingen uppgår till cirka 70 Mkr för de båda sammantaget. Båda bolagen kommer att integreras i Arjos befintliga verksamhet med start under 2024.
 

Om Tech Med

Tech Med grundades 1995 och har sitt huvudkontor i Paris, Frankrike. Bolaget är specialiserat på obstetrik och har kunder, inklusive läkare, barnmorskor och biomedicinska ingenjörer, över hela Frankrike. Tech Med har varit exklusiv distributör av Arjos diagnostiklösningar i Frankrike de senaste tjugo åren.

Om GerroMed

GerroMed grundades 1995 och har sitt huvudkontor i Hamburg, Tyskland. GerroMed är specialiserat på positioneringssystem för patienter inom intensivvård och sjukhusvård samt för geriatrisk vård.

 

För ytterligare information, vänligen kontakta:

Maria Nilsson, EVP Communication & Public Relations
Tel: +46 734 244 515
Email: maria.nilsson@arjo.com 

Sara Ehinger, VP Investor Relations & Corporate Communications
Tel: +46 723 597 794
Email: sara.ehinger@arjo.com

Om Arjo

På Arjo är vi övertygade om att goda förutsättningar för mobilitet i vårdmiljöer är en central del av att erbjuda vård av hög kvalitet. Våra produkter och lösningar för patientförflyttning, hygien, desinfektion, diagnostik, behandling av bensår, förebyggande av trycksår och ventrombos samt våra sjukvårdssängar, är utformade för att främja mobilitet, säkerhet och värdighet i alla vårdsituationer. Med mer än 65 års erfarenhet av att förbättra vardagen för patienter och vårdgivare, och ett globalt team på över 6 500 personer arbetar vi ständigt för att skapa bättre resultat för människor som möter utmaningar inom mobilitet. www.arjo.com

Arjo stärker sina positioner inom diagnostik och uthyrning genom två europeiska förvärv
Bienvenue sur le site d’Arjo

Si vous souhaitez obtenir des informations complémentaires sur nos solutions, n’hésitez pas à contacter le responsable commercial de votre secteur à l’aide du lien « contactez-nous » ci-dessous.

Êtes-vous un professionnel de santé?